Chrzan Wasabi 1kg
Wasabi to roślina rosnąca w Japonii w płytkich i zimnych górskich strumieniach. Bywa nazywana japońskim chrzanem choć nie jest spokrewniona z europejskim chrzanem. Grube pędy Wasabi ściera się delikatnie na tarce otrzymując jasnozieloną pastę o ostrym smaku. Dodaje się ją do większości dań ze świeżych ryb. W sushi rozsmarowuje się niewielką ilość Wasabi między plasterkiem ryby a ryżem. Może być także stosowany jako przyprawa do zimnych dań i przekąsek, doskonały jest zmieszany z majonezem.
Proszek z wodą mieszamy w takiej proporcji aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany - po 10 minutach uzyskuje pełnię smaku i aromatu.
Ponieważ naturalne Wasabi jest trudno dostępne i drogie od wielu lat produkuje się doskonały substytut z chrzanu europejskiego, gorczycy, skrobi i barwników. Dlatego produkt nazywamy chrzanem Wasabi (90% produktów sprzedawanych w Polsce to substytuty!!!). Chrzan Wasabi w proszku jest powszechnie stosowany w sushi barach.
Stosowanie:
Zalecamy stosować proporcję: 3 łyżki zimnej wody na 5 łyżek proszku wasabi. Po dokładnym wymieszaniu należy powstałą pastę trzymać w szczelnym pojemniku w lodówce, dla zachowania jej aromatu i ostrości i jak najszybciej zużyć.
Arkusz danych
- Nazwa handlowa
- Chrzan Wasabi, proszek
- Cechy dodatkowe
- brak
- Certyfikat
- brak
- Produkt nie zawiera
- nie dotyczy
- Marka
- Kuchnie Świata
- Kod producenta
- 6926202202728
- Waga produktu z opakowaniem jednostkowym [kg]
- 01.01
- Waga [g]
- 1
-
Szybka dostawa (Zamów do 13, dostawa Jutro)
-
Darmowa dostawa (dla zamówień powyżej 220 zł)
-
Zwrot zakupów (14 dni na zwrot zakupionego towaru)