![Sądecki Bartnik Mleczko pszczele w miodzie 250g](https://swiso.pl/47473-large_default/sadecki-bartnik-mleczko-pszczele-w-miodzie-250g.jpg)
![Sądecki Bartnik Mleczko pszczele w miodzie 250g](https://swiso.pl/47473-large_default/sadecki-bartnik-mleczko-pszczele-w-miodzie-250g.jpg)
(89,76 zł 1kg)
Brutto
Mleczko pszczele w różnej postaci zalecane jest w okresie rekonwalescencji po ciężkich i wyniszczających chorobach oraz zabiegach chirurgicznych.Mleczko pszczele jest wydzieliną gruczołów gardzielowych młodych pszczół-robotnic. Stanowi podstawowe, wysokoenergetyczne pożywienie matek pszczelich i młodszych larw. Świeże mleczko pszczele jest substancją o kremowej konsystencji i zmiennej barwie, od jasnokremowej do jasnożółtej. Cierpkie i lekko kwaśne w smaku, o swoistym zapachu. W stanie świeżym jest produktem nietrwałym, wymaga utrwalenia.W handlu występuje w postaci tabletek oraz w mieszaninie z miodem. W skład mleczka pszczelego wchodzi cały szereg mikro i makroelementów, aminokwasy w stanie wolnym, hormony, enzymy, kwasy organiczne, inhibitory, witaminy oraz inne substancje biologiczne czynne. Preparaty na bazie mleczka pszczelego znajdują szczególnie zastosowanie w schorzeniach wieku starszego oraz zaburzeniach rozwoju i równowagi hormonalnej. Korzystnie wpływają na przemianę materii procesu odnowy tkanek. Powodują szybki przyrost masy ciała, zwiększają żywotność i regulują ciśnienie krwi.Reguluje czynności fizyczne i psychiczne, prowadząc do usunięcia zmęczenia i poprawy samopoczucia. Badania kliniczne potwierdzają skuteczność mleczka pszczelego w leczeniu chorych na miażdżycę, cukrzycę chorobę Buergera, dusznicę bolesną oraz dychawicę oskrzelową.
Arkusz danych