![Primavika Roślinny pasztet meksykański 160 g](https://swiso.pl/35391-large_default/primavika-roslinny-pasztet-meksykanski-160-g.jpg)
![Primavika Roślinny pasztet meksykański 160 g](https://swiso.pl/35391-large_default/primavika-roslinny-pasztet-meksykanski-160-g.jpg)
(6,01 zł 100g)
Brutto
Meksykanie lubują się w esencjonalnych, ostrych w smaku potrawach na bazie warzyw strączkowych z dodatkiem pszennych, kukurydzianych tortilli lub nachos. Podstawą ich jadłospisu są kukurydza, fasola, papryka i chili. Nasz pasztet odzwierciedla tę tradycję – w składzie znajdziemy czerwoną fasolkę, kukurydzę, zielony groszek i cebulę, bazą jest pełnowartościowa ciecierzyca. Warzywa strączkowe to świetne źródło dobrze przyswajalnego białka i błonnika. W połączeniu z przyprawami tworzą mieszankę pobudzającą układ nerwowy i uruchamiającą procesy spalania zbędnego tłuszczu w komórkach. Pasztet polecany jest osobom na diecie redukcyjnej albo szukającym dodatkowego zastrzyku energii. Wyrazista propozycja jest dobra na chandrę – pikantny smak stymuluje produkcję serotoniny w mózgu. Burrito, tacos, enchiladas lub quesadilla to ciekawe propozycje na obiad i lunch. Farsz na bazie pasztetu meksykańskiego pomoże odtworzyć tradycyjny, meksykański smak potraw. Wystarczą pszenno – kukurydziane naleśniki, ulubione warzywa i gotowe!
Arkusz danych