![Smaki Victorii sok z czerwonego buraka 250 ml](https://swiso.pl/59654-large_default/smaki-victorii-sok-z-czerwonego-buraka-250-ml.jpg)
![Smaki Victorii sok z czerwonego buraka 250 ml](https://swiso.pl/59654-large_default/smaki-victorii-sok-z-czerwonego-buraka-250-ml.jpg)
(2,64 zł 100ml)
Brutto
Sok z czerwonego buraka to bogate źródło: -witamin – najwięcej z grupy B i prowitaminy A. Prowitamina A wpływa na wzrok oraz przemianę materii. Kompleks witamin z grupy B ma dodatni wpływ na proces krwiotwórczy oraz ,, koi nasze nerwy ‘’ -kwasu foliowego- ułatwia wchłanianie żelaza z innych produktów spożywczych -naturalnych barwników i jednocześnie przeciwutleniaczy ( karotenoidy i antocyjany ), których w pożywieniu niejednokrotnie brak, a ich obecność opóźnia procesy starzenia -kwasów naturalnych taki jak kwas jabłkowy czy cytrynowy -błonnika -dobrego środka regulującego pracę przewodu pokarmowego i przeciwdziałającym zaparciom -substancji pektynowych ułatwiających trawienie, a także hamujących procesy gnilne w jelitach. Pektyny wspomagają wytwarzanie się glikogenu - ważnego produktu dla przemian energetycznych. Obniżają też poziom cholesterolu i przeciwdziałają miażdżycy -związków mineralnych -związki wapnia, żelaza, potasu, sodu, i magnezu.
Arkusz danych